Öppettider


Öppet alla dagar när jag är hemma.
Vilket är ofta
Men ring för säkerhets skull för en överenskommelse
mobil 072 20 58 985
mail vonlimping@hotmail.com
Du finner oss även på
Fb och Instagram under Galdra Keramik

Välkommen

fredag 14 februari 2014


För cirka tio år sedan så hade Herr Vijay arbetat i familjeföretaget i många år inom branschen för eteriska oljor. Han kände att det var tid att gå vidare. Med bred kunskap om växter och dess välgörande effekter börjar han och hustrun Vijaya att sätta sig in hur man använda dessa ingredienser för att ta hand om sin kropp. Varför blanda i kemiska och konstgjorda ingredienser när naturen har ett så brett utbud. Ur dessa föddes Holy Lama Nature. Idag ett företag som förutom att sälja mycket inom landet även exportera till Canada, USA, Tyskland och Holland. Och nu även Skandinaiven och Finland!

Holy Lama Naturals produkter är ekologiska och tillverkade med stor tanke på samtliga led i kedjan och med respekt för varje arbetsmoment. Vijay och Vijaya är väldigt stolta över att driva en sk all women enterprise. Detta är speciellt viktigt i ett land som Indien, där kvinnans roll inte alltid är på samma villkor som mannens. I produktionen finns endast kvinnor anställda och alla har de en sak gemensamt. Utan arbetsplater som Holy Lama Naturals skulle de stå utanför arbetsmarknaden. Detta då de är skilda, änkor, har nedsatt arbetsförmåga eller är helt utan utbildning. För de kvinnor som är knutna till sina hem finns här också möjlighet att få arbete genom att Holy Lama Naturals placerat ut ett stort antal egentillverkade maskiner som formar alla förpackningar till tvålarna. Kvinnorna präglar förpackningarna och företaget hämtar upp med jämna mellanrum. 

I Keralas frodiga natur växer det mesta - och med goda skördar. De lokala bönder levererar till fabriken allt eftersom säsongen ger skörd av de olika ingredienserna. Alla oljor pressas på fabriken för att säkerställa att inga ingredienser läggs till. 


Rain Forest tvål
I Holy Lamas Naturals regnskog möter Du en mjuk doft av vetiver, patchouli, cypress och gurkmeja.Holy Lama Naturals lyxiga till sin doft från Keralas tropiska natur i södra Indien. Härliga blandningar av eteriska oljor med mustiga dofter som sitter i länge. Var och en packade i ett handgjort skal från betelnötspalmen. Våra tvålar är gjorda av kärlek till naturen och en perfekt gåva till Dig själv eller en vän Du håller kär. Tvålen väger 100g.

Ingredienser: kallpressad kokosnötnötsolja, natriumhydroxid, chaulmoogra olja, ricinolja, eteriska oljor från vetiver, gurkmeja, cederträ, patchouli, ajowan, cypress och kalmus, limonen
Mitt pris 50:- st
Rekommenderat pris 55:- st


Yogi Tvål
Yogi tvålen sprider en härlig doft av basilika, ylang-ylang, galangal

Holy Lama Naturals lyxiga handgjorda tvålar har sin doft från Keralas tropiska natur i södra Indien. Härliga blandningar av eteriska oljor med mustiga dofter som sitter i länge. Var och en packade i ett handgjort skal från betelnötspalmen. Våra tvålar är gjorda av kärlek till naturen och en perfekt gåva till Dig själv eller en vän Du håller kär. Tvålen väger 100g.

Ingredienser: kallpressad kokosnötnötsolja, natriumhydroxid, neemfrö olja, helig basilika, palmarosa, vetiver, sugandha mantri, ylang ylang, patchouli, bitter apelsin, geranium, galangal, citronellol, geraniol, limonen, linalol, bensylbensoate, bensylalkohol, eugenol
Mitt pris 50:- st
Rekommenderat pris 55:- st


Kewra Tvål
Kewra tvål doftar fräscht av lavendel, bergamot och knyddnejlika.

Holy Lama Naturals lyxiga handgjorda tvålar har sin doft från Keralas tropiska natur i södra Indien. Härliga blandningar av eteriska oljor med mustiga dofter som sitter i länge. Var och en packade i ett handgjort skal från betelnötspalmen. Våra tvålar är gjorda av kärlek till naturen och en perfekt gåva till Dig själv eller en vän Du håller kär. Tvålen väger 100g.


Ingredienser: kallpressad kokosnötsolja, natriumhydroxid, eterisk olja från kryddnejlika, bergamot, lavendel, geranium,  apelsin, patchouli, linalol, citronellol, eugenol, limonen, geraniol, citral
Mitt pris 50:- st
Rekommenderat pris 55:- st

J:R LIGGETS SCHAMPO


Receptet, som består av 100% vegetabiliska oljor, löddrar snabbt, tvättar effektivt och sköljs lätt ur och du får ett friskt, vackert och rent hår. Den tar inte bort de naturliga oljorna från ditt hår, eftersom den inte innehåller några syntetiska tvättaktiva ämnen, och därför behöver de flesta inte använda balsam efteråt! Det doftar rent, helt enkelt.


Varför ska man använda J.R. Liggett's schampo?


- De är gjorda på 100% naturliga oljor
- De innehåller inga animaliska produkter eller konserveringsmedel
- De tvättar inte bort hårets naturliga oljor
- De bildar ett tjockt och rikt lödder
- De går lätt att skölja ur
- De är särskilt bra för permanentat och färgbehandlade hår
- De ger håret volym och gör det lättskött
- De gör ditt hår mjukt, friskt och doftar rent
- De är perfekta för resor och backpacking
- De innehåller inga petroleumbaserade ämnen
- De innehåller varken Sodium Lauryl Sulfat* eller DEA**





För tort och skadat hår.
Vitamin E – Aloe Vera – Mandelolja är tillsatta till vår originalformel för att återfukta och hjälpa till att läka och återställa skadat och torrt hår.

De här ingredienserna hjälper till att tillföra de naturliga oljor, som kan ha försvunnit ur håret på grund av färgning, permanenter eller hår som behandlats på andra sätt som kan ha varit skadliga.

Det här schampot passar också utmärkt för vinterklimat, då bristen på fukt torkar ut allting.

Den har en sentimental, jordnära doft som känns ren och enkel.

INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Castorate, Aqua, Tocopherol (Naturligt Vitamin E), Aloe Barbadensis (Aloe Vera), Prunus Dulcis (Mandel), Nepeta Cataria (Kattmynta) oil, Lavandula officinalis (lavendel) oil, Rosa Damascena (Ros) oil, Vanilla (Vanilj)

Mitt pris 85:- st
Rekommenderat pris 90:- st



Tea tree och hampa olja
Unik, modern och helt otroligt härlig är denna variant, som är baserad på originalet men inte har någon doft tillsatt.

Den är skapad för människor som vill ha ett oparfymerat alternativ eller som har allergier.

Tea Tree olja har kraftfulla antiseptiska och antibakteriella egenskaper som är välkända världen över.

Hampaolja innehåller en kombination av essentiella fettsyror, som hjälper ett hår med näringsbehov.

Sist men inte minst har vi lagt till mandelolja för att ge den så viktiga återfuktningen, som friskt hår så väl behöver.

INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Castorate, Aqua, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree), Cannabis sativa (Hampa), Prunus Dulcis (Mandel) oil

Mitt pris 85:- st
Rekommenderat pris 90:- st

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar